OM FOTOGRAF HENRIK BJERG

FOTOGRAF HENRIK BJERG - HORSENSAt fotografere handler ikke kun om teknisk kunnen, om at stille skarpt, indfange lyset og det rigtige øjeblik. Det handler også om at skabe tillid, udvise empati, at fange stemningen, understøtte følelsen og lade det hele gå op i en højere enhed. Uanset om det er levende billeder i form af filmiske sekvenser eller stillbilleder, nu’et nedfældet til print eller skærm, kræver det nærvær som fotograf og som menneske.

I 1981 blev jeg uddannet socialrådgiver, og i 1990 uddannet Pressefotograf fra Danmarks Journalisthøjskole/Randers Amtsavis. Siden har jeg arbejdet freelance for en lang række vidt forskellige kunder, og igennem alle årene har jeg løbende suppleret med efteruddannelse indenfor for foto, video-produktion samt webdesign.

Skønne særinteresser: Naturen og mine smukke  webshops, se unikantik.dk og zenantique.com

Min baggrund som socialrådgiver har bl.a. lært mig at lytte og forstå, og uden den ballast var jeg ikke blevet den fotograf, jeg er i dag. Det gode fotografi såvel som skarpe minutters optagelse kan man ikke opnå uden indsigt, og den optager mig konstant i mit virke såvel som i min fritid, hvor jeg finder både ro, energi og passion i at samle på Buddha’er, russiske ikoner og andre antikke skønheder. En god kontrast til det ofte hektiske liv på lande- og motorvej for kunder, hvad enten det er til aviser, uge- eller fagblade, magasiner, bøger eller virksomheder, der skal have lavet foto til formidling eller en dvd kommercielt eller internt brug. Samtidig har det givet erfaring i at skabe på nettet, en færdighed, jeg har underbygget ved at suge til mig på kurser i webdesign, så en ny kompetence er clearet, klar til ny tider, en ny type kunder.

Hver dag glæder jeg mig over, at jeg valgte fotografiet og alt dét, der er fulgt med, og jeg nyder at have bosat mig midt i Jylland, kun få minutter fra motorvejen, der leder fra alfarvej til dagens centrum og møde med nye mennesker, nye oplevelser, nye indtryk, som formidles med respekt for både ”offer” og kunde. Mange glade tilbagemeldinger i årenes løb fortæller, at det er en af mine spidskompetancer. Dem vil jeg gerne dele også med nye kunder…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er uddannet som socialrådgiver i 1981 og uddannet som pressefotograf i 1990 på Danmarks Journalisthøjskole og Amtavisen i Randers. Har siden da arbejdet som freelance pressefotograf, og leverer billeder til ugeblade, magasiner, aviser, fagblade, bøger, virksomheder m.m.  Jeg er vild med mit job og holder meget af mødet med en masse dejlige og spændende mennesker. Jeg tilstræber at lave autentiske billeder med stemning og sjæl – og jeg lægger vægt på et ordentligt forhold til både mine kunder og dem jeg fotograferer.
Jeg bor i Skanderborg, i smuk natur lige midt i Jylland, fire minutter fra motorvejen, og med kort afstand til Århus, Silkeborg, Horsens, Vejle, Kolding, Viborg, Randers, Ålborg, Ebeltoft, Ikast, Herning ……Paris og London.           Blandt mange passioner har antikke buddhaerrussiske ikoner og andre antikke skønheder min særlige interesse, og jeg har lavet 2 webshops med disse ting. Dem kan du se på www.unikantik.dk samt på www.zenantique.com